12.5.15

Hommikuüllatused


Hommik käes, laual näed, ...

...äh, ei, mitte mingi Nutella, vaid mmmmmmagusmaitsev maasikakuhi!


Vahva korterikaaslane otsustas mulle punapõskseid marju tuua, ja mis võiks ühel vaiksel hommikul, kui terve maja veel magab, veel parem olla, kui kevadpäikeselaigus kausitäit maasikamagustoitu nautida? 



Kui paljalt süües on hetkel saada olevad maasikad veel nn plastmassimaitsega, siis magustoitudes, tükeldatult ning vähese suhkruga seisma jäetult on täiesti nõuetekohast suvemekki tunda. :)




 

Maasikamagustoit ingveriga

kahele

  • 200 g pakk vaniljekohupiima (või tavalist kohupiima + 1 sl suhkrut + 0,5 tl vanillisuhkrut)
  • 0,5 tl ingveripulbrit
  • u 8 suuremat maasikat
  • 1 tl kristallsuhkrut

Magustoitudes kasutan tihti Tere pakikohupiima, mis on kuivade kohupiimade ja kohupiimapastade vahepealse tekstuuriga: kreemine, aga tahedam kui päris pastad. Loomulikult sobib siia hästi ka tavaline kohupiimapasta või kuiv pakikohupiim, mida peaks tilga piimaga kreemjamaks segama. 


Siin koosluses ma ei soovitaks tumedat suhkrut kasutada, sest see jätaks liialt tugeva kõrvalmaitse, vaid ikka seda kõikse tavalisemat valget lauasuhkrut.


Pese ja kuivata korralikult maasikad (kuna ei tea, kust kaugelt nad on sinuni rännanud), tükelda ning jäta suhkruga seisma. Sega kohupiim ingveriga (ja vajadusel suhkrutega, kui kasutad maitsestamata kohupiima), pane kaussidesse ning aseta peale maasikad. Kui maja on ikka veel sama vaikne, siis jäta üks magustoidukauss külmkappi esimest ärkajat ootama ning teisega otsi kõige soojem päikeselaik üles ning naudi! 


Kõlarist pane vaikselt mängima PianoGuys. Kaunist päeva!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar