27.7.15

Maailma parimad rabarberimuffinid


No ei saanud ka see rabarberihooaeg muidu mööda saadetud, kui oli vaja nami-nami maailma parimaid rabarberimuffineid teha. Sel korral läksid nad aga väikestesse vormidesse, et neid hea ampsukas süüa oleks. Retseptis olevad taignakogused jätsin samaks, hapukoore asemel kasutasin maitsestamata jogurtit ning maitseks lisasin ka ka kardemoni. Muffinid tulid ausad ja head ning kadusid laualt sama kiiresti, nagu alati.

Olen avastanud, et minimuffinid kaovad suurema seltskonna puhul isegi kiiremini, kui tavasuuruses keeksikesed. Kui tavalisi muffineid võetakse ikka viisakusest üks, maiamad kaks, siis neid minivariante süüakse ikka järjest, kuni vaagnal põhi peal. Või okei, eestlaslikult jäetakse ikka viimane alles (..sest isegi * ei võta viimast, oli nii see ütlemine?). Ja siis pannakse asi suure kella külge, et ikka tuleb kõik ära süüa, sest muidu ei tule järgmine päev ilus ilm. Ja küll siis mõni käsi ikka sirutubki ja sööb (mõnu)ohkega ka viimase muffinikese ära. 

Tuli tuttav ette? :P 

Ühesõnaga, nende muffinitega ilusa homsega probleeme ei ole. ;)


Rabarberimuffinid

24 minimuffinit
  • 2 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 2,5 dl nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl vaniljekaunapastat
  • 1 tl jahvatatud kaneeli
  • 3 kardemonikupra uhmerdatud seemned
  • 150 g hapukoort või maitsestamata jogurtit
  • 50 g sulavõid
  • 300 g rabarberit
Koori ja haki rabarber väikesteks tükkideks. (Minimuffinid ju siiski.) Vahusta munad suhkruga. Sega kuivained ja maitseained omavahel. Lisa munavahu hulka vaheldumisi maitsestamata jogurt, jahtunud sulavõi ja kuivained. Viimasena lisa rabarberitükid ja sega ühtlaseks. Jaota tainas muffinivormidesse ning küpseta 225 kraadi uures umbes 15-20 minutit, olenevalt ahju võimsusest. Minul läheb isegi selliste pisikeste jaoks vähemalt 20, ju ei ole ahi enam esimeses nooruses...


Serveeri õues päikese käes! Kõrvale kauni Regina Spektori Samson.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar