15.8.16

Vegan brownie kikerhernejahuga


Alustuseks targad sõnad tarkadelt inimestelt: 


My favorite flavor of cake is more.





Kikerhernejahu on gluteenivabadest jahudest üks rahakotisõbralikumaid, samas on ta väga valgu- ning kiudainerikas. Palju kasutatakse seda india köögis, kus sellega näiteks paneeritakse juurvilju, aga tehakse ka jahust-veest lameleibu, nn kikerhernejahu pannkooke. Kuna kikerhernejahu on väga siduv, on ta taimetoitlaste seas hinnatud munaasendaja, näiteks tehakse sellest vegan nn omlette.


Üks põhjus, miks kikerhernejahu poppide ringis ei ole, on tema veidi mõrkjas maitse, mis aga küpsetamisel/kuumutamisel kaob. Nii et ärge tainast liialt maitske! Aga jah, kuumutades kaob see täielikult ning küpsetistes ei ütlekski, et tegu ei ole nisujahuga. Kui brownie on tavaliselt serveeritud ruudustatult, siis kodune vormi puudumine ei tohiks ju kedagi tagasi hoida! Jätkub kenasti 6 enesekontrolliga inimesele.




Kikerhernejahuga brownie 

20 cm lahtikäiv vorm 
  • 70 g naturaalset magustamata kakaopulbrit
  • 70 g kikerhernejahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 30 g kookosrasva
  • 50 g rafineerimata suhkrut
  • 2 küpset banaani
  • 1 tl vaniljekaunapastat
  • 50 g tumedat 70% šokolaadi või šokolaadinööpe
  • serveerimiseks näiteks pähkleid või marju

Kuumuta ahi 200 kraadini. Sega kausis kakaopulber, jahu ning küpsetuspulber. Teises kausis sega purustatud banaan kookosõli (sulata enne, kui kookosrasv on tahenenud), suhkru ja vaniljega. Sega kahe kausi sisud omavahel ning lisa ka hakitud šokolaad või šokolaadinööbid. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ning rasvaga määritud vormi ning küpseta 25 minutit. Soojalt on brownie veidi mure, kuid jahtudes saab oma õige veidi nätske tekstuuri. Samas, kes ikka jaksab oodata, kuni šokolaadikook jahtub, eriti kui soojalt koogis olevad šokolaaditükid mõnusalt veidi vedelad on...


Nädala tõmbab käima Marvin Gaye "Sexual Healing" Kygo remix.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar