9.9.16

Banaanibrownie






Ja loomulikult just nüüd, kui kalendris on 1000 asja ees ja plaanid on suuremad kui elu, otsustab mu hääl mind maha jätta. Juba kaks päeva on veidi kurgus kriipinud, aga ma üritasin sellest mind-over-body ehk end terveks mõeldes üle olla. Täna hommikul ei tulnud minust aga piuksugi välja. Oeh. Pärast kaht tassi ingveri-sidruniteed suutsin mõned häälitsused kuuldavale tuua, aga nende kraaksude peale hakkas isegi endal naljakas. Ma pole kindel, kas mul üldse kunagi on hääl nii hullult ära läinud. Telefonitüdrukuks (või bassinoote arvestades ka telefonipoisiks) sobiksin ma hetkel aga ideaalselt. 


"Hi, my name is Candy, how can I help you today?"


Hommikul tööle jõudes saadeti mind sealt kohe heaga tagasi koju end ravima. Ja kuigi kodukontoris, sussid jalas ja teetass käes, saab päris edukalt oma tööasjad tehtud, on tunne ikkagi mannetu. Vaim on ju värske, miks siis keha kaasa sellega ei tule! Igasügisene kapriis, mille korra peab ikka vist läbi tegema. Loodetavasti on pärast siis jälle järgmise aastanumbrini rahulik. ;)


Aga et multitaskida või rööprähelda või mis need kõige popimad sõnad ongi, viskasin kiirelt ahju ka ühe banaanibrownie. Mõnus parajalt magus mahlane amps pärastlõunakohvi ingveritee kõrvale. Ainete kokku segamine võtab aega mõne minuti, ja edasi teeb juba ahi oma töö. Kui külmkapinurgas mõni üleküps banaan vedelemas on, siis soovitan kindlasti kaerahelvestega banaanibrownie teo ette võtta. Idee siit. Et teha küpsetis gluteenivaba, kasuta kindlasti gluteenivabu kaerahelbeid.




Kaera-banaanibrownie

20x20-cm küpsetusvorm

  • 60 g täistera kaerahelbeid
  • 1 suurem väga küps banaan + 1 keskmine banaan viilutatuna
  • 2 muna
  • 0,5 tl vaniljekaunapastat või 1 tl vaniljesuhkrut
  • 30 g kookosrasva (või taluvõid)
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 40 g magustamata naturaalset kakaopulbrit
  • näpuotsatäis soola
  • 40 g rafineerimata suhkrut

Mõõda kaerahelbed blendrisse ning purusta jämedaks puruks, nii, et mõned helbed jääksid terveks. Lisa kõik ülejäänud ained blendrisse, välja arvatud brownie peale minev banaan, ning surista ühtlaseks. Kata vorm küpsetuspaberiga ning vala tainas vormi. Lao peale banaaniviilud ning küpseta 200 kraadi juures umbes 20-25 minutit, kuni brownie on pealt on tahe. Lase veidi jahtuda. Serveerides lõika ruutudeks, nii, et igale ruudule jääks üks banaaniviil. Brownie on hea nii leigelt toatemperatuuril kui ka külmkapikülmalt. 


Vahedat ja vahetut ilu tantsuvõtmes All-Stars' Jazz Performance. Ah, see täpsus ja liigutuste järsk pehmus võtab põlved nõrgaks! 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar