26.10.16

Tagurpidi rabarberi-kohupiimavorm



Rabarberikookide hooaeg peaks uuesti algama alles veebruaris, kui kõik talveunest ärkavad ning oma sügavkülmavarusid likvideerima hakkavad. Jah? Või siiski mitte? Kui tuleb välja, et ajutiselt tuleb oma jääkapp poole väiksemasse isendisse ümber kolida, võib ruumi tegemisega kenasti ka juba oktoobrikuus alustada. Esimesena tuli kapist välja rabarber. :)







Tundub, et absoluutselt igast eestlasest on viimase nädalaga saanud professionaalne ilmaennustaja - üksteisele vastukäivaid surmkindlaid "talv tuleb selline" väiteid leiab rohkem kui erinevaid verivorste oktoobrikuises poes. Ja ilmselt suurem osa inimesi, kes eile hommikul oma akna tagant lume avastasid, seda ilmaime ka mingit kanalit pidi jagasid. Hehee, ega minagi miskitmoodi eriline ei ole! Ka minul läksid silmad esimese lume peale särama. Ja rattaga silmalendavate helveste vastu võideldes tööle sõites võtsin ka ühe foori taga telefoni välja ja pildistasin seda tuisku. Aus ekstreemsport. Muidu saab veel enam-vähem vändatud, aga pidurdamise võib küll ära unustada. Või noh, pidurid võib ju põhja vajutada, aga ega see ei tähenda, et ratas ka sellest aeglasemaks jääks. Teine veidi keeruline hetk tekib siis, kui on vaja kurvi võtta. Üks variant on häääästi aeglaselt keerata, kuid kui vähegi normaalne kiirus sees on, siis on kergeim lahendus kurvides vabakäigul külglibisemist teha. Ja parimat lootma jääda. ;)





Kõige selle pärast oli ka õhtustes uudistes nii värskendav näha kaadrit lollikindlast ilmaennustajast: katusele kinnitatud vineerist eesel, kellel köiejupist saba taga lehvimas. 


Ennustamine ise on kerge:


Kui saba lehvib, on tuul.
Kui saba on märg, sajab vihma.
Kui eeslit näha ei ole, on udu.
Kui eeslit enam katusel ei ole, on orkaan.



Tagurpidi rabarberi-kohupiimavorm

20-cm vorm
  • 200 g rabarberit
  • 1 väike sl tärklist
  • 1 sl + 1 sl (rafineerimata) suhkrut
  • 3 muna
  • 200 g pakikohupiima
  • 1 suurem üleküps banaan
  • 0,5 tl vaniljekaunapastat
  • 1 sl kaerajahu

Sega rabarber tärklise ja 1 sl suhkru ning vala küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva vormi põhja. Püreesta banaan ning sega kohupiima ja vaniljega. Lisa lahtikloptitud munad ning kaerajahu. Kui tahad magusamapoolset kooki, lisa taignale retseptis välja toodud teine sl suhkrut. Ainult hästi küpset banaani magusainena kasutades saab pigem vähemagusa vormi. Sega tainas läbi ja vala rabarberile. Küpseta 200 kraadi juures 25 minutit, kuni vorm on pealt helekuldne. Lase paar minutit jahtuda ning kummuta tagurpidi taldrikule. Kook on hea ka soojalt, aga nagu kõik kohupiimaküpsetised, saavutab oma parima maitse, kui on piisavalt jahtuda ja seista saanud, ideaalis üleöö. 


Fleet Foxes ja nende "Mykonos".




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar