4.12.17

Kitsejuustutäidisega seenemakroonid


Ei pea üldse olema pikk ettevalmistusaeg ning oi-kui-kallid koostisosad, et huvitavad snäkid lauale saada! Okei, okei, ilmselt EKI filtrist sellise nimega läbi need ampsud ei saaks. Seenemakroon juba iseeneses kõlab kahtlaselt. Kas tõesti on neile hõrkudele mandlijahu-munavalgeküpsistele seeni lisatud? Ei, sel korral mitte ning õigetest makroonidest vist ei saaks asi veel kaugemal olla. Nii maitselt kui ka olemuselt. Ainult välimuses on šnitti võetud neilt hõrkudelt prantsuse klassikutelt, mille järgi inimesed tunde Ladurée ees ootavad või Pierre Hermé nime vitriini ees seistes sosistavad, põlved nõrgad ja silmad letil olevast maitsevikerkaarest udused. 




Huvitaval kombel sain nende snäkkide idee just Prantsusmaalt. Jajah, ei olnud minu geniaalne idee seenekübarad külgepidi kokku suruda, vaid juhtusin ühtesid sarnaseid isendeid Prantsusmaal olles mingil retseptilehel nägema ning idee sai ka minu peas juure alla. Aega läks küll pea pool aastat, enne kui see tegelikult ka käiku jõudis, aga selavii või kuidas nad seal baguette'imaal ütlevadki?




Kitsejuustutäidisega seenemakroonid

  • 200 g väikeseid šampinjone (selliseid pisi-isendeid täiesti müüakse eraldi!)
  • 50 g kitsepiimast toorjuustu
  • 1 sl hakitud värsket tilli
  • 1 sl sidrunimahla
  • soola
  • musta pipart

Puhasta seened ning tõmba neilt jalad alt. Kõige kergemini on minu meelest seda lihtsalt käte vahel teha, aga kui pool jalga jääb seenekübarasse, siis peab ikka lõpuks nende puhul ka noa appi võtma.


Purusta seenejalad blendris peeneks või haki noaga (võtab umbes 20 x rohkem aega ;) ). Sega juurde toorjuust, till ja sidrunimahl. Maitsesta vähese soola ja rohke pipraga. Tõsta ühele seenekübarale kuhjake täidist ning suru teine sama suur kübar talle peale. Valmista nii kõik makroonid. Serveeri külmkapikülmalt, puistades lauale andes veel peale värsket tilli ja musta pipart.


Nädala alguseks kõlarisse Peter Horn Jr ja tema "Roll Up That Stone".




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar