12.3.18

Kookosmakroonid laimiga


Teate ju seda Harry Nilssoni laulu, kus sõnad käisid ..put the lime in the coconut... ? No tuleb välja, et Harryl oli 1971. aastal tulineõigus, sest laimi ja kookose kooslus on ai kui hea! Kookose looduslik mahe magusus koos särtsaka laimiga - super nii soolastes kui ka magusates roogades. Taipärased kookospõhised karrid-laksad on pea alati laimimahlaga tasakaalustatud, et kreemjas piim lõpptulemust imalaks ei jätaks, ning kõikvõimalikest kookidest, kus on kookost, leiab tihti ta seltsist ka laimi. Ja vähemalt mina küll vist ei väsi iial sellest kombost! 




Kookosesõpradel soovitan proovida siit blogist ka ülilihtsaid kondenspiimaga kookosmakroone. Seda retsepti olen juba aastaid ise tõesti tihti kasutanud, kui munavalgeid on mõnest küpsetisest-magustoidust üle jäänud. Kondenspiim on selline asi, mida mul tavaliselt ikka külmkapis leidub. Eraldi seda ostma lähen haruharva, aga kui piimaletist möödudes silm väikeste numbritega hinnasildil pidama jääb, siis no ühe pakikese tõstab käsi ikka nii iseenesest korvi. (Jaani keeratava korgiga pigistatavad pakid on eriti mugavad, sest poolikule pakile saab korgi tagasi peale keerata). Jajah, eks ta nii ole - olen vägagi lükata-tõmmata ettearvatav tarbija, kelle ostukorvi sisu hetkel pakkumisel olevad tooted suures osas mõjutavad. Näiteks eile tulin Rimist apelsine ostmast tagasi kilo metspähklitega. :D Sest no kui nad pea poole odavamad on kui tavaliselt ning neid mul niikuinii palju kulub, siis...  





Kookosmakroonid laimiga

1 ahjuplaaditäis
  • 3 suurt (või 4 väikest) munavalget 
  • 200 g kookoshelbeid
  • 50 g suhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • 1 laimi riivitud koor ja mahl
  • Soovi korral sulatatud valget šokolaadi peale triibutamiseks

Klopi munavalged suhkru ja soolaga lahti. Sega juurde kookoshelbed, laimimahl ning riivitud laimikoor. Lase toatemperatuuril nii pool tunnikest seista. Vormi kahe lusika abil kuhjakesed ning küpseta paberiga kaetud ahjuplaadil 180 kraadi juures umbes 12-15 minutit, kuni ääred hakkavad kuldseks tõmbuma. Lase kõigepealt pannil ning siis restil jahtuda. 

Kui oled eriti suur magusasõber, siis sulata valget šokolaadi ning kasta kas makroonide põhjad šokolaadi ning lase tagurpidi taheneda, või triibuta lusikaga üle küpsiste šokolaaditriipe. Mulle endale piisab ka makroonide enda magususest täielikult, kuid katsetasin mõlemat pidi ning ka šokolaadisel variandil oli oma publik täiesti olemas. 


Lauluks siia juurde juba ülalmainitud kookose-laimi laul. ;)



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar